Extra module personeel in e-learning Diversiteit en Inclusie voor werving en selectie

Extra module personeel in e-learning Diversiteit en Inclusie voor werving en selectie

Steeds meer bibliotheken gaan actief aan de slag met diversiteit en inclusie binnen hun werving- en selectieprocedures. Dit is goed nieuws, want uit onderzoek blijkt dat diversiteit en inclusie een positieve invloed heeft op de prestaties van de organisatie. Maar waar begin je als bibliotheek? Hoe kun je het verschil maken? Speciaal voor medewerkers van bibliotheken is er nu een extra module binnen de e-learning over diversiteit en inclusie, die gaat over divers en inclusief werven en selecteren, en de inclusieve organisatie.

Deze e-learning geeft je handvatten en tips hoe je inclusief kunt werven en selecteren. Waarom is het belangrijk dat teams divers zijn samengesteld? Hoe schrijf je een goede vacaturetekst? Wat zijn de valkuilen waar je op moet letten? En wat kun je bijvoorbeeld doen om divers personeel te behouden en/of door te laten stromen? Je leert aan de hand van oefeningen, filmpjes en theorie van alles over het onderwerp diversiteit en inclusie en wat jij hier als bibliotheek mee kunt.

Let op: je haalt het meeste uit deze module als je ook module 1 (Wat is diversiteit en inclusie?) en module 2 (Bewustwording en stereotypen) hebt gevolgd.

Volg direct de module 'Personeel' binnen de-learning Diversiteit en Inclusie

Wil je verder aan de slag met diversiteit en inclusie?

Probiblio begeleidt een aantal bibliotheken bij het opzetten van een plan van aanpak rond diversiteit en inclusie, om deze thema’s een plek in de organisatie te geven. Daarbij leggen we de focus op verschillende thema’s, waaronder publiek, programmering, partners en personeel. Daarnaast organiseren we ook workshops over deze onderwerpen. Wil je hier meer over weten? Of heb je nog opmerkingen, aanvullingen of vragen over deze e-learning? Bekijk dan onze pagina over diversiteit en inclusie of neem dan contact op met marketingadviseurs Kerstin Carbajal Henken of Julia van Haaster.

Masterclass Inclusieve organisatie op 14 november
HR-professionals kunnen zich inschrijven voor deze masterclass waarin we bespreken hoe medewerkers uit teams zich veilig voelen in de organisatie en zichzelf kunnen zijn en hoe je ervoor zorgt dat diversiteit en inclusie duurzaam is ingericht in de bibliotheek.

Schrijf je in voor de masterclass >> 

Lees ook: E-learning Diversiteit en Inclusie voor bibliotheken

Meer nieuws