Op weg naar Bibliotheekplaza 2023

Op weg naar Bibliotheekplaza 2023

We moeten je wat vertellen! De helft van de kaarten voor Bibliotheekplaza '23 is al verkocht! Ondertussen zijn we druk bezig met het samenstellen van het programma voor 9 november. Na de zomer delen we het volledige programma en kun je allerlei leuks verwachten om alvast in de stemming te komen voor dit evenement, met het thema 'De kracht van verhalen'. Jij komt toch ook?

Dit jaar laten we ons verbinden door de Kracht van verhalen. Bij een bibliotheek werk je in een schatkamer van verhalen. Verhalen die inspireren, motiveren, vermaken, informeren, onderwijzen en emotioneren. Dat is de kracht van verhalen en tijdens Bibliotheekplaza 2023 gaan we ontdekken hoe we hiermee sterk(er) voor de dag komen. Je leert hoe andere organisaties verhalen voor zich laten werken, maar je gaat ook zelf ervaren; wat maakt een verhaal een goed verhaal? Dit alles zoals je gewend bent met een tikje fun.

Verhalen voor onderweg – kom alvast in de stemming!

De vakantie is bij uitstek de tijd van verhalen: lezen, luisteren, schrijven en te vertellen. Laat je deze vakantieperiode inspireren door de verhalen van sprekers uit de afgelopen 20 jaar van Bibliotheekplaza:

Aldith Hunkar - Firma Erfgoed Overzee:
Voor het eerst in 23 jaar keert presentator Aldith Hunkar terug naar haar geboorteland Suriname, voor het nieuwe seizoen van de EO-serie Firma Erfgoed. In de eerste twee seizoenen heeft zij Nederland doorkruist op zoek naar bijzondere verhalen over ons religieus en cultureel erfgoed. In dit nieuwe seizoen richt Aldith haar blik ‘overzee’, en bezoekt ze religieus en cultureel erfgoed in Suriname, Sint Eustatius en Curaçao.
Firma Erfgoed Overzee’ is te zien vanaf 7 juli 2023 bij de EO op NPO 2.
Aldith was te gast op Bibliotheekplaza 2020: De kracht van samenwerken

Nooit Meer Slapen - Roek Lips
Roek Lips is een bekende Nederlandse journalist, organisatiecoach, schrijver en trainer. Hij heeft zijn sporen verdiend als voormalig eindredacteur televisie bij NCRV en is onder andere bekend van programma's zoals Willem Wever en De Rijdende Rechter. In zijn nieuwe boek "De wereld dat ben jij" gaat hij in gesprek met wetenschappers en kunstenaars om inzichten te verkennen voor de vraagstukken van onze tijd. Femke van der Laan, gaat in het programma Nooit Meer Slapen in gesprek met Roek Lips over zijn werk en leven.
Roek was te zien op Bibliotheekplaza 2021: Uitzicht/Inzicht

Over Leven - Joseph Oubelkas
Joseph Oubelkas, een IT-ingenieur, zat onterecht vier en een half jaar vast in een Marokkaanse gevangenis. Hij vond troost en inspiratie in de brieven met tips van zijn moeder. Zijn verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen wordt verteld in de aflevering van "Over Leven" van HUMAN.
Joseph was te zien op Bibliotheekplaza 2021: Uitzicht/Inzicht

Of kom alvast in de stemming voor Bibliotheekplaza 2023 met een interview van Kees Klomp: één van de sprekers op 9 november. Luister hier en hoor hoe Kees Klomp met het kinderboek De Regenmaker de betekeniseconomie onder de aandacht wil brengen: Kinderboek over 'betekeniseconomie'.

Dit mag je echt niet missen!

Bibliotheekplaza is al 20 jaar hét jaarlijkse event voor bibliotheekprofessionals, georganiseerd door Probiblio. Een inspirerend en verrassend congres voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van bibliotheken. Je doet tijdens de dag inspiratie op van buiten de branche en ontmoet collega's uit het land. Dit jaar is het thema De kracht van verhalen.

Blijf op de hoogte!

Niks over Bibliotheekplaza missen? Meld je aan voor de mailinglist! Na de zomer delen we het volledige programma. Inschrijven kan nu al, via deze link.

Voor meer informatie en bij vragen neem contact op via bibliotheekplaza@probiblio.nl

Meer nieuws