Vrolijke leespods vergroten het leesplezier!

Vrolijke leespods vergroten het leesplezier!

Bezoekers van de pop-up bibliotheek in Oude-Tonge en Bibliotheek Rotterdam konden ze al bewonderen (en beklimmen): onze leespods! Superspeels leesmeubilair waar kinderen naar hartenlust in, op en doorheen kunnen kruipen. Zo wordt lezen en met boeken bezig zijn onweerstaanbaar! De pods zijn inmiddels verhuisd naar de jeugdverdieping van bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse, waar ze de komende maanden centraal staan in de leescampagne #LezenindeLeespods.

Ideaal voor buiten én op de biebvloer

De leespods zijn ontwikkeld binnen ons project De Nieuwe Leest, dat draait om innovatieve bibliotheekoplossingen. Gemaakt van styrofoam met een watervaste polyester coating, zijn ze ideaal om de bibliotheek, boeken en lezen in de buitenlucht onder de aandacht te brengen. Zo beleef je de bibliotheek ook tijdens evenementen, op dorpspleinen, markten en festivals. Maar de leespods zijn ook heel geschikt om binnen de bibliotheek je jongste (en oudere) doelgroepen aan te trekken en te verrassen. 

Vrolijke animaties

We maakten ook verschillende versies van bovenstaande animatie, die bibliotheken kunnen gebruiken voor onder andere social media. De animaties zijn gemaakt door OlaCola; ontwerp en productie zijn van StudioMaky.com.

Reserveer de pods voor jouw bibliotheek

De leespods hebben een omvang van ongeveer 1,5 x 1,5 x 1,5 meter en zijn in sets van 3 of 4 te reserveren (zie de foto's hieronder). Bekijk ook deze factsheet met alle informatie.

Heb je vragen of wil je reserveren? Neem dan contact op met Karen Bertrams, 06 24 55 63 81

 

“Wij hadden de primeur tijdens de Kinderboekenweek 2020. En we werden er vrolijk van!” - Renee van Oosterom, Programmeur Centrale Bibliotheek Rotterdam

 

Roze/groen zitwolkje (hier bij Bibliotheek Rotterdam): 120 cm breed, 160cm lang, zithoogte is ongeveer 45cm+35 cm blokje (80cm hoog), die kan op zijn zijkant voorzichtig in lift

Zwart-wit boekenkast (hier bij bibliotheek De Boekenberg): 90cmx90cm breed en 160 cm hoog

Blauwe pod (hier bij pop-up bibliotheek in Oude-Tonge): 80 cm breed, 130 cm hoog, 140 cm lang

Gele pod (hier bij bibliotheek De Boekenberg): 80 cm breed, 120cm hoog, 160cm lang

Meer nieuws