Podcast Digitaal burgerschap

Podcast Educatie
Gepubliceerd op 06 mei 2024

Rondom digitaal burgerschap worden verschillende evenementen georganiseerd naar de 5 thema’s die het landelijke programma rijk is. Denk bijvoorbeeld aan de themadagen AI en de maakplaatsen. Kon je er niet bij zijn? Luister de podcast van deze dagen en luister naar de boodschap van de verschillende workshops en de bevindingen van je collega’s van andere bibliotheken. Wat hebben zij geleerd en welk verhaal hebben zij meegenomen waar jij weer van kunt leren?

4 april 2024 – Wondere wereld van AI

In deze aflevering zoomen adviseurs Aniek van Son en Maike van Pelt in op de wondere wereld van AI (kunstmatige intelligentie). Met onder andere een interview met docent en onderzoeker Josien Boetje over digitale didactiek in het onderwijs. Ook vertellen we over het handige AI lespakket van Klokhuis én de AI Inspiratiegids voor bibliotheken. 

13 februari 2024 – De landelijke AI-dag in Heerlen

In deze podcastaflevering neemt adviseur Joyce de Boer je mee naar de AI-dag voor bibliotheken in Heerlen. Deze dag stond in het teken van kunstmatige intelligentie en hoe we AI tegenkomen in ons dagelijks leven en werkzaamheden.

Je hoort sprekers en bezoekers die aanwezig zijn op deze dag. Sprekers nemen je mee in hun workshop en bezoekers delen hun ervaringen en inzichten.

Linkjes uit de podcast

13 november 2023  – Hoe kan een maakplaats bijdragen aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden?

In deze podcastaflevering neemt adviseur Joyce de Boer je mee in de ontdekkingstocht van maken en experimenteren in de maakplaats vanuit een digitale burgerschapsperspectief. Maakplaatsen bieden een inspirerende omgeving waar mensen samenkomen om te experimenteren, te innoveren en te leren. Met de nieuwe (technologische) ervaringen die je op doet, geef je je eigen digitale toekomst vorm.