Vrolijke leespods vergroten het leesplezier!

Nieuws
Gepubliceerd op 05 november 2020
Bezoekers van de pop-up bibliotheek in Oude-Tonge en Bibliotheek Rotterdam konden ze al bewonderen (en beklimmen): onze leespods! Superspeels leesmeubilair waar kinderen naar hartenlust in, op en doorheen kunnen kruipen. Zo wordt lezen en met boeken bezig zijn onweerstaanbaar! De pods zijn inmiddels verhuisd naar de jeugdverdieping van bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse, waar ze de komende maanden centraal staan in de leescampagne #LezenindeLeespods.

Ideaal voor buiten én op de biebvloer

De leespods zijn ontwikkeld binnen ons project De Nieuwe Leest, dat draait om innovatieve bibliotheekoplossingen. Gemaakt van styrofoam met een watervaste polyester coating, zijn ze ideaal om de bibliotheek, boeken en lezen in de buitenlucht onder de aandacht te brengen. Zo beleef je de bibliotheek ook tijdens evenementen, op dorpspleinen, markten en festivals. Maar de leespods zijn ook heel geschikt om binnen de bibliotheek je jongste (en oudere) doelgroepen aan te trekken en te verrassen.

Vrolijke animaties

We maakten ook verschillende versies van bovenstaande animatie, die bibliotheken kunnen gebruiken voor onder andere social media. De animaties zijn gemaakt door OlaCola; ontwerp en productie zijn van StudioMaky.com.

Reserveer de pods voor jouw bibliotheek

De leespods hebben een omvang van ongeveer 1,5 x 1,5 x 1,5 meter en zijn in sets van 3 of 4 te reserveren (zie de foto’s hieronder).