Inspiratiedag gezinsaanpak en NT1

Educatie Event
Gepubliceerd op 19 september 2023

Ouders spelen de belangrijkste rol bij de taalontwikkeling van hun kind. In Nederland is 11% van de ouders  van een minderjarig kind laaggeletterd (bron: Stichting Lezen en Schrijven).

Datum:
20 november 2023
Tijd:
10:00 – 15:00
Locatie:
Bibliotheek Gouda, de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 160,00
Aantal deelnemers:
Max. 40 personen
Deadline:
Inschrijven is niet meer mogelijk

Dat betekent dat deze kinderen opgroeien in een taalarme omgeving. Om deze cyclus te doorbreken, is het van belang ouders te stimuleren om met hun kind mee te doen aan activiteiten die de taalontwikkeling bevorderen. Tijdens deze inspiratiedag staan we hierbij stil.

We gaan op een interactieve manier aan de slag met het vraagstuk: Welke factoren spelen een rol in het stimuleren van ouders om hun kinderen (blijvend) te laten deelnemen aan taalstimulerende activiteiten? En we doen inspiratie op om samen met ouders te werken aan taalstimulering. We hebben tijdens deze bijeenkomst specifiek aandacht voor de doelgroep laagtaalvaardige ouders met een NT1 achtergrond.
Deze inspiratiedag biedt een afwisselende mix van ervaringen en (wetenschappelijke) inzichten over dit onderwerp.

*** Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.  ***

Voor wie?

Medewerkers Gezinsaanpak, BoekStart, Leesbevordering primair onderwijs, Basisvaardigheden en Taalhuiscoördinatoren.

Programma

Om 10.00 uur starten we met een interactieve werkvorm die je laat ervaren waar laagtaalvaardige ouders mee worstelen (inloop 09.30 uur). Gevolgd door twee rondes met een keuze uit diverse workshops, waar je later meer informatie over krijgt. Tussendoor staat er een lekkere, vegetarische lunch klaar en is er tijd om ervaringen uit te wisselen.
Om 15.00 uur sluiten we af. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten bij een hapje en drankje.

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 13 november 2023. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 160,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.