Expeditie Bibliotheekplaza 2017

Expeditie Bibliotheekplaza 2017

Op donderdag 28 september is het industriële rijksmonument van glas en staal, de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, de plaats waar jouw expeditie start! Bibliotheekplaza is het jaarlijkse evenement voor alle medewerkers van bibliotheken in Nederland waarbij ‘branchevreemde’ sprekers van ‘buiten naar binnen’ kijken.

 Tijdens Expeditie Bibliotheekplaza vul je je rugzak vol met nieuwe ervaringen. Ervaringen waarbij je over je eigen grenzen heen kijkt door slimme samenwerkingsverbanden aan te gaan, strategische keuzes te maken voor de toekomst, maar ook vaak door gewoon je gezonde verstand te gebruiken.

Veel thema’s waar de Bibliotheek van nu mee te maken heeft, passeren de revue; in theorie, maar vooral ook in de praktijk: samenwerken binnen en buiten je organisatie, hospitality, positionering en de ontwikkeling van lange termijnstrategieën.

 

Het maximale aantal deelnemers is bereikt! 

Programma

09:00 uur

10:00 uur

10:30 uur

12:30 uur

13:30 uur

15:15 uur

17:00 uur

18:00 uur

Ontvangst

Welkom en uitleg door onze gids

1e deel Expeditie Bibliotheekplaza met reflectie door Remco Claassen

Lunch

2e deel Expeditie Bibliotheekplaza met reflectie door Hans Bassing

3e deel Expeditie Bibliotheekplaza met reflectie door Bas Haring

Afsluiting, gevolgd door een borrel

Einde


Belangrijke informatie

  • Het is een aanrader om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.
  • Heb je dieetwensen of allergieën, geef die dan zo spoedig mogelijk door via bibliotheekplaza@probiblio.nl.
  • Je bent vanaf 9.00 uur van harte welkom. De Bibliotheekplaza-badge ligt klaar bij de inschrijfbalie. We starten om 10.00 uur met het programma, dus kom op tijd!
  • Parkeerkaarten (uitrijkaarten) zijn op de dag zelf te koop (pin/contant) á € 10,00
  • Er worden gedurende de hele dag foto’s en filmopnames gemaakt. Als je niet gefotografeerd wilt worden, geef dit dan door.

Download hier de routebeschrijving voor vervoer per auto

Download hier de routekaart oor het openbaar vervoer

 

Sprekers 

Een van de inspirerende sprekers die deze boeiende expeditie leidt is Bas Haring. Zijn geuzennaam is 'volksfilosoof'. Hij kan op een frisse en prikkelende manier wetenschap en filosofie begrijpelijk maken. Tijdens het verloop van de expeditie laat hij zien dat je zélf op een andere manier tegen zaken aan kunt kijken. Het antwoord krijg je niet zo maar aangereikt maar wel de vragen die je tot denken zetten.

 

 

Ook Remco Claassen is een van onze expeditieleiders, een rebelse spreker, trainer en auteur. Hij begeleidt de deelnemers een deel van de reis en stelt je de vraag: welke bergen wil je ontwijken en waar zijn juist de grotten met schatten te vinden? Leidt de snelste weg wel naar de juiste plek? Hij vertelt ons WAT er WAAROM moet gebeuren en HOE dat WANNEER gaat lukken. Zijn verhaal draait om het bepalen van de juiste strategie. Met zijn energieke no-nonsens presentatie laat hij een enorme indruk achter.Derde spreker is Hans Bassing. Hij stelt je de vraag: waarom kiest iemand nou juist voor jouw organisatie? Hans Bassing is van mening dat gedrag en houding van mensen hét verschil maken, naar klanten en naar collega’s. Hij geeft je op 28 september handvatten om de expeditie succesvol te laten verlopen. Het gaat niet alleen om pure kracht maar ook om interactie tussen de expeditieleden. Hoe zorg jij ervoor dat jouw deelname leidt tot een bijdrage aan het team?
 

Iedereen uit de bibliotheekbranche is welkom om ons te vergezellen tijdens dit bijzondere evenement. Wees erbij, en reserveer nu al je plaatsen!

PS Kom je met je team, dan ben je verzekerd van een inspirerende teamdag!

Meer agenda-items