Probiblio en de VOB organiseren conferentie over de inzet van vrijwilligers

Nieuws HR en vrijwilligers
Gepubliceerd op 25 juli 2022

Binnen de openbare bibliotheekbranche wordt momenteel verschillend invulling gegeven aan de inzet van vrijwilligers. Hoe komen we tot een gedeelde visie? Op donderdag 22 september organiseren Probiblio en de VOB de conferentie ‘Een nieuwe visie op de inzet van vrijwilligers’ in Hoofddorp. Laat je inspireren door sprekers van binnen en buiten de branche en deel jouw wensen en behoeften!

Gezien de transitie van de branche en de aanstaande cao-onderhandelingen, willen we inzicht krijgen in de huidige en gewenste inzet van vrijwilligers en het gesprek hierover op gang brengen. De uitkomsten van de vragenlijst die de VOB onder directeuren, hr-adviseurs en vrijwilligerscoördinatoren heeft uitgezet, vormen de basis voor dialogen over visie, wensen, behoeften en knelpunten in de bibliotheekbranche. 

We hebben verschillende sprekers uitgenodigd. Bibliotheek AanZet vertelt over hun nieuwe vrijwilligersbeleid en de andere inzet van vrijwilligers. Bibliotheek Groene Venen vertelt over het behalen van het keurmerk Goed Geregeld van het NOV. Joost van Alkemade (directeur NOV – Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) en dagvoorzitter Willem-Jan de Gast (expert vrijwilligers- en verandermanagement) bieden tijdens de conferentie perspectief en duiding.

De conferentie is kosteloos en vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in C-Bèta in Hoofddorp. We nodigen directeuren, vrijwilligerscoördinatoren, HR-adviseurs, leden van ondernemingsraden, personeelsvertegenwoordigingen en vrijwilligersraden en sociale partners van harte uit om deel te nemen!

Gelijk aanmelden >>