Breng de bibliotheek naar de Voedselbank

Breng de bibliotheek naar de Voedselbank

Wil je de klanten van de Voedselbank in jouw gemeente kennis laten maken met de diensten van de bibliotheek? Probiblio werkt aan een communicatietoolkit om deze kwetsbare doelgroep te bereiken en verzamelt mooie voorbeelden van samenwerking.

Bibliotheek Almelo gaf vorig jaar ruim 200 tegoedbonnen uit voor een gratis jaarabonnement aan de lokale Voedsel- en Speelgoedbank. Ook sloegen de Bibliotheek Bollenstreek en de Voedselbank Noordwijk in 2021 de handen ineen en biedt de OBA Amsterdam dit jaar een gratis jaarlidmaatschap aan via de Stichting Stadspas voor klanten van de Voedselbank Amsterdam.

“Samenwerken met de bibliotheek is een goed idee! Lezen is erg goed voor het taalgevoel en de taalbeheersing. En de beheersing van de Nederlandse taal is essentieel om mee te kunnen doen in de samenleving.” –  medewerker klantcontact van de Voedselbank Leiden

Passend aanbod

Het aanbieden van een gratis abonnement aan klanten van de Voedselbank geeft hen de gelegenheid kennis te maken met het gevarieerde aanbod van de bibliotheek. Neem contact op met de lokale Voedselbank om te bespreken of ze open staan voor samenwerking. Informeer bij de gemeenten naar vergoedingen voor lidmaatschappen voor mensen met een laag inkomen.

In de Probiblio nieuwsbrief van 20 april delen we een toolkit om deze doelgroep te bereiken, met hierin:

  • Stappenplan voor samenwerking en promotie.
  • Een voucher in de vorm van een grote bibliotheekpas met informatie over het brede aanbod van de bibliotheek. Deze wordt digitaal opgemaakt, geschikt om zelf aan te passen en te printen.
  • Persbericht voor lokale pers en gemeente.
  • Inspiratieblog van een bibliotheek die een succesvolle samenwerking heeft met de Voedselbank.

Werk jij al samen met de Voedselbank?

Probiblio is benieuwd welke samenwerkingen er nog meer zijn. Werkt jouw bibliotheek samen met de Voedselbank, dan horen we dit graag. Mail naar marketingadviseur Karlijn van Oirschot.

Meer nieuws