Probiblio helpt bibliotheken verduurzamen – meld je aan voor ondersteuning in 2023

Probiblio helpt bibliotheken verduurzamen – meld je aan voor ondersteuning in 2023

Het thema Duurzaamheid staat hoog op de agenda van veel gemeentes en provincies. Ook bibliotheken kunnen actief bijdragen leveren om te komen tot een duurzamere maatschappij. Probiblio ondersteunt hen daarom vanaf 2023 bij het (verder) verduurzamen van de organisatie. Bibliotheken kunnen zich vanaf nu aanmelden voor dit traject.

Ons klimaat verandert, met grote gevolgen. Nederland heeft het klimaatakkoord getekend om klimaatverandering zoveel als mogelijk tegen te gaan en zo ons land leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Bibliotheken kunnen bijdragen de gestelde doelen te behalen door enerzijds de eigen bedrijfsvoering te verduurzamen, anderzijds door burgers in samenwerking met gemeenten en andere partners te bereiken, om zo duurzaamheid toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen.

Het aankomende jaar helpt Probiblio de bibliotheken van Noord- en Zuid-Holland op weg met het (verder) verduurzamen. We hebben hiervoor de handen ineengeslagen met PHI Factory, een adviesbureau gespecialiseerd in verduurzaming en het versnellen naar een circulaire economie. In 2023 focussen we op de interne bedrijfsvoering en ondersteunen we bibliotheken die nog aan het begin staan van het verduurzamingstraject, bibliotheken die al wat stappen gezet hebben en de koplopers uit de branche. In 2024 gaan we ook aan de slag met aanbod voor publiek.

Meer nieuws