Tweede ronde voor vergoeding verduurzamingsadvies bibliotheken

Nieuws Strategie en beleid
Gepubliceerd op 27 februari 2024

Met de verduurzamingsimpuls krijgen bibliotheken tot € 10.000,- aan advieskosten vergoed om structurele verduurzaming van hun organisatie te realiseren. Kan de verduurzaming van jouw bibliotheek een zetje in de goede richting gebruiken en heb je nog geen gebruik gemaakt van de eerste ronde? Lever je aanvraag in voor 1 april 2024 en ontdek samen met experts waar duurzame kansen liggen voor jouw bibliotheek. Zo dragen we samen bij aan een meer klimaatbestendige toekomst, voor onszelf, onze bezoekers en toekomstige generaties.

Bibliotheken kunnen voor verduurzaming van hun bibliotheek of één van hun vestigingen zelf een adviseur in de arm nemen die aantoonbaar in duurzaamheid gespecialiseerd is. Het advies van de ingeschakeld experts dient bij te dragen aan het structureel verduurzamen van de organisatie, zoals het terugbrengen van het energieverbruik, het verkleinen van de klimaatimpact van de inkoop en het beter verwerken van de afvalstromen.

Ook is het mogelijk om een door Probiblio geselecteerd duurzaamheidbureau in de arm te nemen, te weten PHI Factory en Green Leisure Group. Deze twee bureaus hebben een aantrekkelijk aanbod voor zowel een individueel traject als een collectief traject waarin bibliotheken samen aan hun doelen werken en onderweg kennis en ervaring uitwisselen. Denk aan ambitie- en kansensessies, en een meerjarig traject waarin het behalen van Duurzaam Gastvrij-certificering mogelijk is. Vraag het informatiepakket met diensten van PHI Factory en Green Leisure Group aan via Hilde Swart.

Aanvraag voor 1 april

Bibliotheekorganisaties die in aanmerking willen komen voor deze speciale regeling doen vóór 1 april via een aanvraag via dit formulier. Als je gebruik maakt van een eigen adviseur, voeg je een offerte bij. Na goedkeuring kunnen bibliotheken met de gekozen adviseur aan de slag of worden ze gekoppeld aan PHI Factory of Green Leisure Group voor een offerte op maat en het vervolg van het traject.