De Lonkende Leestafel

De Lonkende Leestafel

Verleid mensen tot lezen en zoek naar nieuwe manieren om dit te doen binnen of buiten de bibliotheek, samen met de Lonkende Leestafel. De tafel staat symbool voor een plek waar iedere (toekomstige) lezer welkom is. We helpen bijvoorbeeld met het opzetten van een pop-up leesclub of koppelen een sociale activiteit (koken, sporten) aan lezen. Je kunt de Lonkende Leestafel ook inzetten om nieuwe doelgroepen aan het lezen te krijgen, zoals mannen met hobby’s of moeders met een drukke baan.

Alek Dabrowski -

Alek Dabrowski

Interesse in dit project?
Neem contact op met Alek Dabrowski
Neem contact op

Meer informatie

Met de Lonkende Leestafel combineer je de collectie met kleinschalige activiteiten waarbij je bezoekers actief betrekt. Benoem bijvoorbeeld trouwe leden als leesexperts, bied mensen een open podium aan of plaats een aantrekkelijke leestafel buiten de deuren van de Bibliotheek. Er is veel mogelijk, neem contact op en wij helpen je verder. 

De Lonkende Leestafel kende voor 2018 een aantal deelprojecten:

  • Gezamenlijk programmeren
  • Boekenclubs en leestafels
  • Lezen en ontmoeten
  • Inzetten van leesexperts 

We ondersteunen ook eigen (lopende) projecten van de Bibliotheek en delen graag de resultaten ervan in het netwerk, daarnaast organiseren we inspiratiebijeenkomsten rond de Lonkende Leestafel en andere actuele onderwerpen. De Lonkende Leestafel maakt deel uit van het programma Leven Lang Leren.

Provincie: Zuid-Holland 

Meer informatie over de Lonkende Leestafel vind je hier

Meer weten?

Bel of mail Alek Dabrowski!
Onze expert op het gebied van De Lonkende Leestafel

Alek Dabrowski

Alek Dabrowski

06 24 54 60 27

Wil je teruggebeld worden?

Vul hier je e-mailadres of telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.