Probiblio's aanbod rond Programmering in 2024

Nieuws Programmering
Gepubliceerd op 30 november 2023

Ook volgend jaar biedt Probiblio ondersteuning op het gebied van programmering. Wat we allemaal van plan zijn, lees je hieronder.

Persoonlijke ontwikkeling

Het komende jaar bieden we 5 bibliotheken begeleiding bij het invulling geven aan persoonlijke ontwikkeling in de bibliotheek. Wij begrijpen dat je in een bieb al snel wordt opgeslokt door de dagelijkse gang van zaken en dat er weinig ruimte is om over nieuwe dingen of verbeteringen na te denken, laat staan die uit te gaan voeren. Daarom hebben wij het volgende bedacht. Eén van de programma-adviseurs van Probiblio komt voor een bepaald aantal uren in de bibliotheek werken en samen met de programmamaker zetten zij bijvoorbeeld een programmalijn op over burgerschap, worden de eerste stappen richting een community library gezet, of wordt er gewerkt aan de samenwerking tussen programmamaker, collectioneur en marketing.

We doen dit omdat we denken dat er een grote kans ligt om op het gebied van burgerschap en maatschappij aan de slag te gaan in de programmering, bijvoorbeeld met plekberaden, open science, samenwerkingen met maatschappelijke samenwerkingspartners etc. Ook als je nog niet precies weet wat we samen zouden kunnen ontwikkelen, komen we graag meedenken.

Je kunt van ons een inzet verwachten van 50-80 uur verdeeld over een periode van 2-3 maanden. Deze inzet is kosteloos voor de bibliotheek. We vinden het belangrijk dat andere bibliotheken kunnen leren van wat we met jou samen ontwikkelen, we zullen er (in overleg) iets over willen delen.

Zie je dit zitten en wil je in gesprek? Laat het ons weten! Mail Noor Kuijpers.

Inspiratie- en kennissessies voor programmamakers

We organiseren in 2024 5 inspiratie- en kennissessies voor programmamakers. Op dinsdag 26 maart organiseren we een inspiratiesessie over social design. Op woensdag 19 juni gaan we third places bezoeken en op woensdag 23 oktober bezoeken we de Dutch Design Week. De kennissessies vallen dit jaar op dinsdag 23 april en woensdag 18 september en gaan respectievelijk over fondsen en over de rol en positie van de programmamaker in de bibliotheek. Zet deze data vast in je agenda.

Erfgoed en inclusiviteit

Op het gebied van erfgoed zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuw programma over hoe je als programmamaker inclusief te werk kunt gaan. We zijn in gesprek met de Reinwardt Academie over de methode Emotienetwerken. Wil je meer weten of op de hoogte blijven? Mail Noor Kuijpers.