Nieuwe Provinciaal Service Manager G!ds en Update G!DS

Nieuws Basisvaardigheden Automatisering
Gepubliceerd op 05 december 2023

Paul de Leeuw zal Probiblio binnenkort verlaten. De rol van Provinciale Service Manager G!DS zal voortaan vervuld worden door Jet Haverkamp. In de afgelopen tijd is al druk gewerkt aan het overdragen van de werkzaamheden. Ook wordt binnen Probiblio gewerkt aan het breder beschikbaar maken van kennis over G!DS zodat wij onze dienstverlening nog beter intern geborgd hebben en zodoende adequater van dienst kunnen zijn bij binnenkomende vragen.

Paul de Leeuw, op dit moment nog Provinciaal Service Manager G!ds, verlaat binnenkort Probiblio. De rol van Provinciale Service Manager G!dS wordt voortaan vervuld door Jet Haverkamp.

Jet stelt zich voor

Vanaf 1 oktober werk ik als functioneel beheerder Wise/Schoolwise bij Probiblio. Hiervoor heb ik 11 jaar bij de bibliotheek gewerkt, waar ik verschillende rollen heb vervuld zoals senior ondersteuner Wise, ICT-coördinator en webmaster. Vorig jaar werkte ik als functioneel beheerder bij de KB voor de Online bibliotheek. Vanaf 1 januari 2024 werk ik dus ook parttime voor G!ds, als Provinciaal Service Manager. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal binnenkort online of in het echt te ontmoeten!’

jet haverkamp

Laatste status G!ds/DOB

Zoals bekend zal G!DS vervangen gaan worden doorDatabank Openbare Bibliotheken (DOB). De meest recente planning die door de KB gecommuniceerd is, is dat DOB in het najaar van 2024 wordt opgeleverd. DOB zal alle huidige functies van G!DS bevatten, ook op technisch vlak. Daarnaast zal DOB beter voorbereid zijn op de rol van bibliotheken in de toekomst, waardoor er veel aandacht wordt besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe applicatie. Uiteraard houdt Probiblio continu vinger aan de pols bij de KB voor de laatste stand van zaken. Zodra wij meer concrete informatie hebben zullen wij dat uiteraard altijd tijdig delen. Ook zullen wij tussentijds in gesprek gaan met de Senior Ondersteuners om per bibliotheekorganisatie de status en eventuele ontstaande behoeftes te bespreken.