Werkboek ‘Profileren van Digitale inclusie bij gemeente(s)’ 

Publicatie
Gepubliceerd op 05 december 2023

Gemeentes zijn vanaf begin 2023 verantwoordelijk voor de instandhouding en het breder uitzetten van het IDO. Met deze verschuiving van landelijke naar lokale verantwoordelijkheid is het als bibliotheek belangrijk om de waarde en het behoud van de digitale inclusie-dienstverlening binnen de bibliotheekorganisatie over te brengen aan de betreffende gemeente(s). Want begrijpt jouw gemeente het belang van het thema digitale inclusie voldoende? 

Dit werkboek focust zich op de profilering van het thema digitale inclusie richting de gemeente(s). Je krijgt concrete handvatten om hiermee aan de slag te gan. Bekijk en doorloop de verschillende stappen en werk door middel van opdrachten aan het profileren van jouw digitale inclusie dienstverlening bij gemeente(s). 

Dit werkboek is gemaakt voor bibliotheken door de adviseurs van Probiblio en tot stand gekomen met de input van de deelnemende bibliotheken aan het werktraject ‘Informatiepunt Digitale Overheid (IDO’s) profileren bij gemeente(n)’ in 2023: Bibliotheek Amstelland, Bibliotheek IJmond-Noord, OBA, Bibliotheek Schiedam, Bibliotheek Velsen en Bibliotheek Westland. 

Werkboek ‘Profileren van Digitale inclusie bij gemeente(s)’