Inspiratiedag Digitale Geletterdheid

Educatie Event
Gepubliceerd op 16 november 2023

Op 25 januari informeren we je in Bibliotheek Gouda over de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in de bibliotheek. Kom langs om op de hoogte te blijven.

Het maximale aantal deelnemers is bereikt, de inschrijving is gesloten. Voor vragen kan je contact opnemen via evenementen@probiblio.nl

Datum:
25 januari 2024
Tijd:
09:30 – 15:15
Locatie:
Chocoladefabriek Gouda, Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda (Bibliotheek Gouda)
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 78,00.
Aantal deelnemers:
Max. 50 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 18 januari

Voor wie?

Bibliotheekmedewerkers die zich bezig houden met digitale geletterdheid.

Programma

We beginnen de dag met een keynote van Josien Boetje over informatievaardigheden in het Tijdperk van Generatieve AI. Daarna zijn er verschillende workshops te volgen, waaronder:

  • Effectieve Didactiek informatievaardigheden: Ontwerpprincipes in de praktijk
  • Nieuws in de klas, Breaking News game: ontpoppen jouw leerlingen zich tot echte journalisten?
  • FutureNL, #Waarzeggers: Zó herkennen jouw leerlingen betrouwbaar nieuws.
  • Presentatietechnieken door Ellen Spoor
  • AI-debat door Mink Lammertink
  • De Desinformatie escaperoom

De dag is inclusief lunch.

Kom alvast in de stemming

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 18 januari 2024. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 78,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 37,50 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.