Lab out of the Box-materialen gaan in de verkoop

Nieuws Educatie Programmering
Gepubliceerd op 15 september 2023
Onze Lab out of the Box-leskisten staan sinds juli ongebruikt in ons magazijn. Meerdere bibliotheken hebben al bij ons aangegeven interesse te hebben in de materialen. Daarom hebben wij besloten om de Lab out of the Box-materialen te verkopen.

Alle bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland hebben de mogelijkheid om een leskist over te nemen. De kosten van de kisten zijn daarom laag. Wij hechten meer waarde aan de manier waarop de bibliotheken de leskisten inzetten en het effect dat je met de leskist wil bereiken. Je kunt de materialen die we verkopen in dit document vinden. Heb je interesse in een leskist? Vul dan dit aanvraagformulier in. Op dit aanvraagformulier kun je algemene gegevens kwijt, maar vragen wij ook:

 1. Waarom wil jouw bibliotheek deze materialen overnemen?
 2. Hoe past de aangevraagde leskist bij jullie (toekomstige) plannen voor digitale geletterdheid?
  a. Hoe ga je de materialen inzetten?
  b. Welke impact wil je met de materialen bereiken?

Aanvraag vóór 11 oktober

Is er binnen jouw organisatie vanuit meerdere vestigingen interesse in de leskisten? Voer dan eerst intern overleg, zodat jullie een gezamenlijke aanvraag kunnen doen. Je kunt maximaal 2 leskisten aanvragen. Bij veel interesse in de materialen zullen we de leskisten zo eerlijk mogelijk verdelen. Aan de hand van de aanvraagformulieren zal een onafhankelijke commissie van Probiblio bepalen welke bibliotheken een leskist kunnen overnemen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Tijdsplanning

Lees hieronder de planning van de verkoop:

10 oktober: Uiterlijke datum aanvraag indienen voor de gewenste leskist
12 oktober: Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie van Probiblio
19 oktober: Alle bibliotheken die een aanvraag hebben ingediend worden geïnformeerd
23 oktober: De bibliotheek ontvangt een factuur
23-27 oktober: De leskisten worden verstuurd
*Najaar 2024: Probiblio neemt contact met je op om kennis en ervaring te delen met het netwerk.

*We willen heel graag van jullie leren hoe jullie de kisten hebben ingezet, welke lessen jullie hebben gegeven en welke tips jullie andere bibliotheken kunnen geven. Daarom zal na een periode van ongeveer één jaar een adviseur van Probiblio contact met je opnemen om te vragen hoe je de materialen hebt ingezet, zodat deze kennis en ervaring binnen het netwerk gedeeld kan worden.

Algemene voorwaarden

Lees hieronder de algemene voorwaarden:

 1. Om een leskist aan te vragen, stuurt de bibliotheekorganisatie een volledig ingevuld aanvraagformulier in.
 2. Alleen bibliotheken in de provincies Noord- en Zuid-Holland kunnen leskisten aanvragen.
 3. De leskisten worden voor een vaste prijs verkocht, een hoger bod doen heeft geen invloed. De aanvragen worden beoordeeld op motivatie, inzet materialen en impact.
 4. Over de verdeling van de leskisten wordt niet gecorrespondeerd.
 5. De leskisten worden naar de bibliotheek gestuurd in de staat waarin wij hem van de laatste bibliotheek hebben ontvangen. De tablets en Chromebooks zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Er worden geen betaalde accounts en abonnementsdiensten (Bloxels) meegeleverd. Er wordt geen garantie geleverd op de materialen die in de kisten zitten.