Traineeship Openbare Bibliotheken

Dienst Strategie en beleid HR en vrijwilligers
Gepubliceerd op 05 oktober 2023

De bibliotheeksector kampt met een tekort aan gekwalificeerd personeel. Hoe werf en bind je in een krappe arbeidsmarkt jong talent die bibliotheken helpen in de veranderende rol naar een maatschappelijk-educatieve netwerkorganisatie? Het Traineeship Openbare Bibliotheken zorgt voor deze instroom. Met het ontwikkelprogramma leidt Probiblio samen met de bibliotheken trainees op tot bibliotheekmedewerker van de toekomst.

“Nieuwe talenten aan je binden is niet alleen een kans, maar een goede investering in de toekomst van je organisatie.”
Efine Pavilons

Regiomanager Centrum Bibliotheek Rotterdam

Hoe werkt het?

De trainees worden ingezet bij bibliotheken in ons netwerk. In 2 jaar tijd voeren zij 3 opdrachten uit bij 3 verschillende bibliotheken. De opdrachten hebben direct effect op de maatschappelijke opgaven waar de bibliotheken met elkaar voor staan. Te weten; laaggeletterdheid, digitale inclusie en leven lang ontwikkelen. Zo dragen zij direct bij aan het bouwen van de bibliotheken van de toekomst.

Voor de opdracht bij de bibliotheek werkt de trainee onder begeleiding van een mentor in een team waarbij de trainee verantwoordelijk is voor een eigen (deel)resultaat. Gedurende de 8 maanden leert de trainee de bibliotheek kennen (sleutelpersonen, processen, structuur, de belangrijkste strategische thema’s) en wordt het zelfinzicht vergroot (hoe kwaliteiten effectief inzetten binnen de context van de bibliotheek).

Naast de 3 opdrachten houdt de trainee zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijke trainingen, intervisie, coaching en een groepsopdracht (32 uur werken bij bibliotheek en 4 uur training per week).

“De trainee heeft ons met haar kennis, nieuwsgierigheid en daadkracht geleerd om op een andere manier naar onze organisatie te kijken.”
Margot Nicolaes

Directeur BplusC

Bekijk hoe trainee Amber Bregman het traineeship heeft ervaren

Inbreng bibliotheek

  • Concrete opdracht
  • Financiële vergoeding (8 maanden, 32u/week, schaal 7 + werkgeverslasten)
  • Coaching on the job
  • Kennisdeling

Het doel is om de trainees na afloop van hun traineeship te plaatsen in uitdagende banen bij bibliotheken binnen ons netwerk.

Heb je nog vragen of wil je graag een trainee verwelkomen per september? Neem dan contact op met Esmée Beekman (06-108 121 52).

Profiel Trainee

De trainees zijn jonge professionals tussen de 21 en 28 jaar oud die recentelijk een HBO- of WO-opleiding hebben afgerond (maximaal 2 jaar geleden). Ze hebben een frisse kijk op de wereld en zijn gepassioneerd over het bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Ze zijn ambitieus, ondernemend en staan te popelen om hun carrière een vliegende start te geven. Ze hebben een brede interesse en zijn niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bovendien hebben ze een sterk gevoel van empathie en willen ze graag een positieve impact hebben op anderen en de samenleving als geheel. Ze zijn open-minded, nieuwsgierig en bereid om te leren en te groeien, zowel professioneel als persoonlijk.

“Trainees hebben een frisse blik en zijn een versneller voor verandering.”
Dionne Dinkhuijsen

Directeur-bestuurder Bibliotheek aan den IJssel

Ankie Kesseler, directeur-bestuurder Bibliotheek Aanzet, vertelt over het Traineeship Openbare Bibliotheken.

Alles over traineeship openbare bibliotheken

Blog
Publieksservice

De publieksservice: een schatkamer vol kennis

Interview
Programmering
Strategie en beleid

"Kennisdeling tussen bibliotheken is het belangrijkst"

Blog

Zo ervaarden de trainees het traineeship van Probiblio

Blog
Praktijkvoorbeeld
Publieksservice
Collectie

Een dag in het leven van een collectiespecialist in opleiding

Blog
Collectie

Diversiteit en inclusie in schoolcollecties: een kronkelige weg

Blog
Educatie

Terugblik: acht maanden aan de slag als leesconsulent bij Bibliotheek Rotterdam