Gebruikers tevreden over Probiblio schoolWise

Gebruikers tevreden over Probiblio schoolWise

SchoolWise is een onmisbare tool voor bibliotheken die bij Probiblio het bibliotheeksysteem Wise afnemen. Bibliotheken en scholen kunnen met schoolWise de schoolbibliotheek efficiënt beheren en stimuleren zo taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Uit een enquête blijkt dat 9 van de 10 bibliotheekmedewerkers die ermee werkt hartstikke blij is met de dienstverlening voor schoolWise bij Probiblio.

Leerlingen van 4 tot 12 jaar vinden in de digitale portal leesboeken en betrouwbare informatie voor hun spreekbeurt of werkstuk. 27 van de 39 bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland neemt schoolWise bij Probiblio af. We vroegen hen naar hun ervaringen.

Onderzocht: wat willen onze klanten?

Er werd gevraagd naar hun ervaring met de dienstverlening voor schoolWise door Probiblio (communicatie met medewerkers, gebruikersoverleggen, kennisdeling) en advies voor het verbeteren of uitbreiden van de dienstverlening. Daarnaast voeren we voor een aantal bibliotheken de jaarlijkse leerlingimport uit en geven we trainingen, dit konden de deelnemers ook beoordelen.

Bekijk de factsheet >>

Met de uitkomsten en ideeën van de bibliotheken gaan we aan de slag om schoolWise nóg beter in te richten. Zo werken we hard aan instructievideo’s voor bibliotheken én scholen, ontwikkelen we een training voor gevorderde gebruikers en gaan we binnenkort inzicht geven in hoe(veel) schoolWise gebruikt wordt.

Meer informatie

Meer weten over schoolWise? Kijk op onze website probiblio.nl/schoolwise of mail naar schoolwise@probiblio.nl 

Meer nieuws