Tot ziens op het Nationaal Bibliotheek Congres

Tot ziens op het Nationaal Bibliotheek Congres

Op 16 april is het zover: dan vindt het Nationaal Bibliotheek Congres plaats in Rotterdam. Ook Probiblio is van de partij. Benieuwd welke leuke, innovatieve ideeën wij daar onder de aandacht brengen? Lees dan verder!

Het jaarlijkse bibliotheekcongres belooft weer een inspirerend event te worden. In het programma kun je alvast zien uit welke workshops en stands je kunt kiezen. Probiblio heeft de kans gekregen enkele van de meest vernieuwende ontwikkelingen die wij met en voor jullie ondernemen, een podium te geven:

Special 'HipHop' taskforce!

Je kunt ons vinden van 13:00 – 13:30 in de zaal Thee 2.2. We geven daar de presentatie Special 'HipHop' taskforce! Vier bibliotheken, Muziekweb en Probiblio vormen samen de 'Hip Hop taskforce!' Deze speciale eenheid ontwierp 'HipHop In Je Bieb', een gezamenlijke programmering en collectie rond hiphop/urban culture. Deze talk van de 'Hip Hop taskforce!' is een pleidooi om buiten de gebaande paden te zoeken naar samenwerkingspartners. Maar ook een dringende oproep aan bibliotheken om hun podia open te stellen voor hiphop en urban culture.

Ervaar de app Wolk

In de Creatieve Zone van het Inspiratieplein kun je voorproefje zien van de futuristische nieuwe app Wolk. De app brengt gedichten tot leven met gebruik van augmented reality. Eind 2019 inclusief bijbehorend lesmateriaal gratis beschikbaar voor alle bibliotheken. Dus kom vooral langs en laat je inspireren!

Nationale Inburgeringsquiz

Wat weet jij eigenlijk van de nieuwe inburgeringswet? Wist je dat er mooie kansen liggen voor jouw bibliotheek om aan te sluiten bij de gemeentelijke plannen? Loop langs op het Inspiratieplein, doe de quiz en test zo jouw kennis. Er zijn mooie prijzen te winnen!

Stand van SPN

Dit jaar zijn alle POI’s (provinciale ondersteuningsorganisaties) vertegenwoordigt met één gezamenlijke stand. In de stand zijn succesverhalen te bewonderen (o.a. Scoor een boek), regiogidsen halen vragen van bibliotheken op en de nieuwe SPN website en het platform Bibliotheek Camp worden gelanceerd.

Meer nieuws