Verduurzamingsadvies voor bibliotheken vergoed in nieuwe regeling

Verduurzamingsadvies voor bibliotheken vergoed in nieuwe regeling

Kan de verduurzaming van jouw bibliotheek een zetje in de goede richting gebruiken? Met de verduurzamingsimpuls krijgen bibliotheken tot € 10.000,- aan advieskosten vergoed om structurele verduurzaming van hun organisatie te realiseren. Lever je aanvraag in voor woensdag 1 november en ontdek samen met experts waar duurzame kansen liggen voor jouw bibliotheek. Zo dragen we samen bij aan een meer klimaatbestendige toekomst, voor onszelf, onze bezoekers en toekomstige generaties.

Bibliotheken kunnen voor verduurzaming van hun bibliotheek of  één van hun vestigingen zelf een adviseur in de arm nemen die aantoonbaar in duurzaamheid gespecialiseerd is. Het advies van de ingeschakelde experts dient bij te dragen aan het structureel verduurzamen van de organisatie, zoals het terugbrengen van het energieverbruik, het verkleinen van de klimaatimpact van de inkoop en het beter verwerken van de afvalstromen.

Ook is het mogelijk om een door Probiblio geselecteerd duurzaamheidbureau in de arm te nemen, te weten PHI Factory en Green Leisure Group. Deze twee bureaus hebben een aantrekkelijk aanbod voor zowel een individueel traject als een collectief traject waarin bibliotheken samen aan hun doelen werken en onderweg kennis en ervaring uitwisselen. Denk aan ambitie- en kansensessies, en een meerjarig traject waarin het behalen van Duurzaam Gastvrij-certificering mogelijk is. Vraag het informatiepakket met diensten van PHI Factory en Green Leisure Group aan via Tessa Hagen.

Aanvraag voor 1 november

Bibliotheekorganisaties die in aanmerking willen komen voor deze speciale regeling doen vóór 1 november via dit formulier hun aanvraag. Als je gebruik maakt van een eigen adviseur, voeg je een offerte bij. Na goedkeuring (verwachting eind november) kunnen  bibliotheken met de gekozen adviseur aan de slag of worden ze gekoppeld aan PHI Factory of Green Leisure Group voor een offerte op maat en het vervolg van het traject.

Meer weten?

Wil je meer lezen over verduurzaming van bibliotheken? Bekijk dan ons Dossier Duurzaamheid met informatie over duurzame bedrijfsvoering, gebouw, programmering en collectie. Benieuwd naar meer/alle mogelijkheden voor duurzame aanpassingen aan je bibliotheekgebouw? Bekijk dan de Groene Menukaart voor bibliotheken.

Lees hier de meestgestelde vagen over deze regeling.

Heb je vragen? Neem contact op met adviseurs Tessa Hagen of Hilde Swart

Meer nieuws