Probiblio's Week van de duurzame bibliotheek

Strategie en beleid Event Nieuws
Gepubliceerd op 01 februari 2024

Laat je inspireren op het gebied van duurzaamheid tijdens de Week van de duurzame bibliotheek. Van 4 tot en met 8 maart laten we mooie voorbeelden zien uit de praktijk, organiseren we rondleidingen en bieden we een inspirerende en activerende workshop aan die jou kunnen ondersteunen bij (verdere) verduurzaming van de bibliotheek.

In oktober 2023 vond de Provinciale Netwerkbijeenkomsten Samen werken aan de verduurzaming van de bibliotheek plaats, waar bibliotheken en gemeenten in Noord- en Zuid-Holland elkaar ontmoetten. Als verdieping op deze bijeenkomsten organiseert Probiblio, met input van de provincie Noord- en Zuid-Holland, deze week.

4 maart – Drie verduurzamingsverhalen in beeld

Op 4 maart lanceert Probiblio een inspirerende video waarin Bibliotheek IJmond Noord, Bibliotheek voor de Zaanstreek en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta laten zien hoe zij aan verduurzaming werken en welke stappen zij hierbij doorlopen. Houd op 4 maart de pagina De duurzame bibliotheek in de gaten om de video te bekijken.

7 maart – Inspiratieworkshop Phi Factory

Laura Huijgen van Phi Factory geeft een energieke en inspirerende workshop waarin ze bewustwording aanwakkert en activerende voorbeelden laat zien hoe organisaties werken aan verduurzaming. Het is een online bijeenkomst die je later ook kunt terugkijken. Probiblio adviseur Maren Temmink verzorgt de introductie en vertelt tijdens de afsluiting over wat Probiblio kan betekenen. De online workshop is van 10.00 tot 11.00 uur.