Werksessie: Samenwerken met de gemeente

Event Strategie en beleid
Gepubliceerd op 18 september 2023

De gemeente en de bibliotheek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen op financieel gebied, maar de relatie tussen de bibliotheek en de gemeente is veel breder dan dat. De steeds groter wordende opgaves binnen de maatschappelijk educatieve bibliotheek vragen om samenwerking op verschillende beleidsthema’s, zoals gezondheid, participatie, persoonlijke ontwikkeling en cultuur. Hoe vind je op de beleidsthema’s het juiste aanspreekpunt binnen de gemeente? En hoe ga je als bibliotheek een (gelijkwaardige) samenwerking aan met jouw gemeente?

Datum:
30 oktober 2023
Tijd:
10:00 – 14:00
Locatie:
Seinwezen, Kinderhuissingel 1, 2013 AS Haarlem
Kosten:
Kosteloos voor bibliotheekorganisaties in NH en ZH vanwege subsidies, overige organisaties betalen € 36,00.
Aantal deelnemers:
Max. 35 personen
Deadline:
Inschrijven vóór 16 oktober 2023

In samenwerking met het organisatieadviesbureau Common Eye, een organisatie met veel ervaring op het gebied van samenwerkingsverbanden, gaan we met deze vraagstukken aan de slag. Je krijgt tools, tips en praktijkvoorbeelden om succesvol samen te werken met de gemeenten. In deze sessie worden de typische uitdagingen in het samenwerken belicht. Er is ook aandacht voor de verschillende rollen van de gemeente en hoe je met elkaar het ‘goede’ gesprek aan gaat. We bespreken dit met (oud-)gemeentelijk ambtenaren en elkaar, maar gaan hier ook met Manon de Caluwé van Common Eye mee aan de slag.

Tijdens de sessie is er naast theorie ook ruimte voor het delen van ervaringen en inzichten met andere bibliotheken en krijg je handvatten om de opgedane kennis in de praktijk toe te kunnen passen.

Voor wie?

Deze werksessie is bestemd voor specialisten basisvaardigheden, (digi)Taalhuiscoördinatoren, programmamakers- en coördinatoren en Mt-leden die verbonden zijn aan deze specialisaties die gesprekken met gemeente(n) (gaan) voeren.

Programma

09.30 uur: Inloop

10.00 uur: Start inhoudelijke programma in samenwerking met Manon de Caluwé van Common Eye

13:00 uur: gezamenlijke lunch

Programma onderdelen:

  • In gesprek met (oud-)gemeentelijk ambtenaren
  • De uitdagingen van samenwerken
  • Kennis over samenwerking met de gemeente
  • Oefenen en uitwisselen met andere bibliotheken

Na dit webinar staan de volgende sessies gepland in deze reeks (of beide tekstblokken verwijderen)

Inschrijfvoorwaarden

Inschrijven is mogelijk tot 16 oktober 2023. Deelname voor bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland is kosteloos vanwege subsidie. Overige bibliotheekorganisaties betalen € 36,00. Inschrijving is bindend. Natuurlijk kun je je kosteloos laten vervangen door een collega. Voor afmeldingen binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij € 36,00 annuleringskosten in rekening aan de bibliotheekorganisaties in Noord- en Zuid-Holland. Overige organisaties betalen de volledige deelnamekosten. Ook bij no-show wordt dit bedrag doorbelast. Genoemde prijzen zijn per deelnemer en exclusief btw. Alleen deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld en een bevestiging van deelname hebben ontvangen, zijn van harte welkom. Bij een teveel aan inschrijvingen kunnen wij maximaal twee deelnemers per organisatie toelaten. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord- en Zuid-Holland. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.