Scan Laaggeletterdheid

Dienst Basisvaardigheden Strategie en beleid
Gepubliceerd op 04 september 2023

Bibliotheken zetten zich in voor laaggeletterden. Met onze Scan Laaggeletterdheid tonen we waar je deze doelgroep kunt vinden en hoe groot ze zijn. Met die kennis laat je gemeenten en andere sociale partners zien dat laaggeletterdheid een probleem is, waarmee je gezamenlijk aan de slag moet.

De Scan Laaggeletterdheid is een wetenschappelijk onderbouwd document. Dat maakt het uitgebalanceerd en neutraal – en de ideale opmaat tot een collectieve aanpak. Want alleen gezamenlijk kan het probleem van laaggeletterdheid worden aangepakt. En als je dan zover bent, maakt de Sociale kaart de benadering van mogelijke cursisten ook nog eens een stuk makkelijker.

“Ik zou zeker aanraden om de scan te laten uitvoeren. Wij hebben veel positieve reacties gehad van partners in de stad. En het helpt bij de positionering van de bibliotheek als serieuze partner in het sociaal domein.”
Iris Coster

Bibliotheek Schiedam (nu werkzaam bij Probiblio)

Iris Coster van Bibliotheek Schiedam vertelt hoe ze de scan gebruikt voor haar werkzaamheden als coördinator van het taalnetwerk.

De kosten

Neem voor de mogelijkheden contact op met onze adviseur.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de special de Maatschappelijke Bibliotheek.

Schrijf je in

Alles over scan laaggeletterdheid

Blog
Basisvaardigheden

Verdiepingssessie scan laaggeletterdheid Bibliotheek Waterland: kansen voor doelgroepen, aanbod en samenwerking