Publicatie: Klantgericht werken met Mosaic

Publicatie: Klantgericht werken met Mosaic

De bibliotheek is er voor iedereen. Toch is het slim om (potentiële) klanten, zoals leden en bezoekers, op basis van bepaalde gemeenschappelijke overeenkomsten in groepen in te delen. Op die manier kun je ze benaderen met aanbod en een boodschap die aansluit op hun behoeften. Klantsegmentatietool Mosaic helpt hierbij. Maak nu gebruik van onze publicatie Klantgericht werken met Mosaic en ontdek wat jij uit Mosaic kunt halen om (potentiële) bezoekers en leden te boeien en aan jouw bibliotheek te binden.

Lees meteen de publicatie Klantgericht werken met Mosaic >>

Klantsegmentatie

Klantsegmentatie of doelgroepsegmentatie is het opsplitsen van klanten in groepen van individuen met specifieke overeenkomsten in kenmerken, voorkeuren en gedragingen. Hoe meer focus je aanbrengt, hoe efficiënter je marketing- en communicatie-inspanningen zullen zijn.

Veel bibliotheken werken inmiddels met Mosaic en gebruiken de data voor allerlei doeleinden. In de klantsegmentatietool Mosaic (ook wel Whize genoemd) van leverancier Whooz zijn ruim 7,7 miljoen huishoudens gesegmenteerd in 59 subsegmenten, die weer zijn samengevoegd in elf hoofdsegmenten. Het resultaat is een indeling van Nederland die een duidelijk beeld schetst van de consument voor wat betreft: sociale demografie, levensstijl, cultuur en (koop)gedrag.

Publicatie

In deze uitgave van Probiblio maak je (opnieuw) kennis met de elf segmenten van Mosaic. Wat zijn de belangrijkste kenmerken en voorkeuren van mensen in een bepaald segment? Hoe gedragen zij zich en wat lenen zij bij de bibliotheek?

Lees de publicatie Klantgericht werken met Mosaic >>

Mosaic-data van jouw bibliotheek

Ook in 2022 is het voor alle bibliotheken mogelijk om kosteloos enkele Mosaic-analyses aan te vragen bij Probiblio. In dit document staan de mogelijke analyses op een rijtje, zodat je kunt zien welke inzichten Mosaic biedt. Wil je eens sparren over welke analyses nuttig kunnen zijn voor jouw bibliotheek, ben je nog niet bekend met Mosaic of wil je sparren over hoe je nóg meer uit de data van Mosaic kunt halen? Plan een adviesgesprek. Neem contact op met Ingrid Balijon of Iet Wiersma.

Meer weten?

Voor vragen of opmerkingen over deze publicatie, meer informatie over Mosaic en de toepassing hiervan kun je contact opnemen met Ingrid Balijon.

Meer nieuws