Toolkit: Aan de wandel met de Taalwandelkaarten! 

Publicatie Toolkit Basisvaardigheden
Gepubliceerd op 06 december 2023

Al wandelend een taal leren wordt nu nóg leuker met de taalwandelkaarten. Je gebruikt de bingokaarten om de woordenschat van de deelnemer te vergroten door tijdens een wandeling naar de afbeeldingen van de bingokaart te zoeken. Elk gevonden woord kun je afstrepen. Aan het eind van de wandeling heeft de deelnemer in ieder geval 9 nieuwe woorden geleerd en deze woorden in gesprekken gebruikt en geoefend. Er zijn 7 taalwandelkaarten beschikbaar over alledaagse thema’s zoals: horen, zien, de supermarkt, verkeer en vervoer, wonen, het milieu en de natuur. 

Deze toolkit bevat 2 onderdelen: 

  1. De taalwandelkaarten in algemene bibliotheek huisstijl op 7 verschillende thema’s. Voor elk thema zijn er twee versies beschikbaar, met de woorden als en variant met alleen de afbeelding. 
  2. Voor elk thema is een instructiekaart (voor vrijwilligers) beschikbaar met zowel algemene tips als tips voor het specifieke thema. 

De taalwandelkaarten zijn ontwikkeld door Bibliotheek aan den IJssel vormgegeven door ZO! Vormgeving en beschikbaar gesteld door Probiblio. 

Toolkit Taalwandelkaarten