Webinar Meertaligheid: werk aan een meertalige leescultuur thuis, in de kinderopvang en op school

Webinar Meertaligheid: werk aan een meertalige leescultuur thuis, in de kinderopvang en op school

Werk aan een meertalige leescultuur thuis, in de kinderopvang en op school 

Steeds meer kinderen groeien op met een andere thuistaal dan het Nederlands. Wat betekent dit voor de kinderopvang en het onderwijs, en ook voor (de samenwerking met) de Bibliotheek? Hoe kan een rijke meertalige leescultuur bijdragen aan de (taal)ontwikkeling van de kinderen? En hoe betrek je de ouders hierbij? 

Inhoud

Dit webinar geeft antwoord op deze vragen en biedt inzichten en inspiratie om meertaligheid als kans te benutten. Lidy Peters, auteur van het boek Talen die de school in komen, geeft een presentatie en we gaan hierover met haar in gesprek. Verder belichten diverse bibliotheken voorbeelden uit de praktijk.

Gastheer van het webinar is schrijver Özcan Akyol, bekend als Eus.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor professionals uit de kinderopvang, het basisonderwijs en de bibliotheken die werken met (ouders van) het jonge kind.  Heb je collega's voor wie dit webinar ook interessant is? Stuur het aan hen door. Daarnaast kun je de flyer en teksten ook gebruiken om in je eigen contacten met samenwerkingspartners hen uit te nodigen. Dit kan door de flyer uit te delen, online te verspreiden en te gebruiken op je eigen website/socials. 

Via de Bibliotheek Campus kun je je aanmelden voor het Webinar Meertaligheid!

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie en bij vragen kan je contact opnemen met Evelien Wietsma, adviseur Rijnbrink, tel. 06 22 55 29 38. En Charlotte Lehmann, adviseur Probiblio, tel. 06 22 71 45 79

Meer agenda-items