Plaza in praktijk

Plaza in praktijk

Op Bibliotheekplaza 2022 deelden sprekers van buiten de bibliotheekbranche prikkelende inspiratie over het thema Virtual wordt steeds meer reality. Waar ligt de grens? Voor bibliotheekmedewerkers in Noord- en Zuid-Holland is er op 8 juni een praktisch vervolg.

Een veelgehoorde vraag na afloop van elke Bibliotheekplaza is: ‘het was geweldig interessant, maar hoe pas ik deze kennis en inspiratie nu toe in de bibliotheek, in mijn dagelijkse praktijk’? Vanaf dit jaar organiseert Probiblio daarom iets nieuws: Plaza in praktijk, speciaal voor bibliotheekmedewerkers in Noord- en Zuid-Holland. Plaza in praktijk komt in de plaats van de jaarlijkse Provinciale Projectendag. Het event heeft dus een nieuwe focus, maar je bevindt je in hetzelfde goede gezelschap van collega-bibliotheken om ideeën mee uit te wisselen!

Programma

Tijdens Plaza in praktijk op donderdag 8 juni leer je hoe je werk maakt van de lessen uit Bibliotheekplaza 2022 waarbij digitalisering en nieuwe technologie de thema’s waren. Zoals: ‘Zoek wat nieuwe technologie voor jouw werk kan doen.’ en ‘Gebruik digitale technieken om cultuur laagdrempelig te maken.’

Het wordt een actieve en inspirerende dag waarbij jouw inbreng heel belangrijk is. Je gaat naar huis met handvatten die je direct kunt toepassen in je werk. Ideeën en behoeften rondom het thema van Bibliotheekplaza kunnen bovendien leiden tot nieuwe projecten van Probiblio voor 2024-2025. Natuurlijk kun je ook op deze dag volop ervaringen uitwisselen met collega’s uit Noord- en Zuid-Holland.

Voor wie?

Alle Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheekmedewerkers zijn van harte welkom, ook als je niet aanwezig was op Bibliotheekplaza 2022 kan het voor jou heel interessant zijn. Zet deze datum dus alvast in je agenda! 

Contact

Heb je vragen over Plaza in praktijk? Neem contact op met Michelle Rijbroek-Hoeke, Projectleider netwerkcommunicatie, via mrijbroek@probiblio.nl of 06 30 15 55 70

Meer agenda-items