Maak kennis met Marketingadviseur Iet Wiersma

Maak kennis met Marketingadviseur Iet Wiersma

Iet Wiersma werkt sinds juli 2018 als Marketingadviseur bij Probiblio. "Ik bedenk creatieve campagnes voor bibliotheken.”

Hoe ziet een werkdag als marketingadviseur eruit?

Elke dag bij Probiblio is verschillend. Als marketingadviseur werk je altijd aan verschillende projecten naast elkaar. Soms zijn dit marketingprojecten met bibliotheken, waarbij ik zelf als projectleider optreed. Ik heb bijvoorbeeld al eens een customer journey voor een bibliotheek gevisualiseerd en in samenwerking met de marketeer van een bibliotheek een ledenwervingsactie opgezet. Een andere keer werk je aan een project van een andere afdeling binnen Probiblio. Zo heb ik recent een communicatieplan geschreven voor bibliotheken die met de VoorleesExpress werken. Of ik denk mee over het bereiken van meer jongeren.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De afwisseling! Marketingopdrachten uitvoeren voor bibliotheken is uitdagend en nooit hetzelfde. De ene dag help je een bibliotheek strategische keuzes te maken en focus aan te brengen. De volgende dag werk je een marketingcampagne uit of ontwikkel je een communicatietoolkit voor bijvoorbeeld de Kinderboekenweek. Je ziet veel verschillende bibliotheken en collega’s uit de branche doordat je voor ieder project met anderen samenwerkt.

Wat is het project waar je het meest trots op bent?

Vorig jaar heb ik de bibliotheek in Heerhugowaard geholpen met het bouwen van een community voor eenzame ouderen. Normaal gesproken sta je als marketeer wat verder van de eindgebruiker af, maar bij dit project ging ik maandelijks langs bij de koffieochtend voor senioren uit de buurt. Ik zag van dichtbij hoe belangrijk het werk van de bibliotheek voor deze groep is. Bekijk hier het filmpje dat we na afloop maakten.

Hoe werken jullie samen in het team?

Wat me opviel toen ik hier kwam werken, is dat er goed rekening wordt gehouden met de unieke rol van iedere collega. Er is veel aandacht voor wat jij zelf leuk vindt en wat jouw expertise is. Bij de verdeling van projecten - we werken veel in duo’s - wordt gekeken wie elkaar aanvult. Het voordeel is dat we elkaar goed leren kennen en prettig samenwerken.

Is er nog iets wat je een nieuwe collega mee wil geven?

Veel bibliotheken staan voor de uitdaging te laten zien dat een bibliotheek nu zoveel meer is dan een gebouw met boeken. Als medewerker bij Probiblio kun je daar een mooie rol in spelen!

Bekijk de producten van Iet Wiersma.

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Iet Wiersma