Maak kennis met marketingadviseur Iet Wiersma

Maak kennis met marketingadviseur Iet Wiersma

Iet Wiersma werkt sinds juli 2018 als marketingadviseur bij Probiblio. 'Ik help bibliotheken nog klantgerichter te worden.'

Hoe ziet een dag als marketingadviseur eruit?

Elke dag bij Probiblio is verschillend. Als marketingadviseur werk je altijd aan verschillende projecten naast elkaar.

Soms zijn projecten met marketing en communicatie als hoofdonderwerp. Zo adviseer ik bibliotheken vaak over doelgroepgerichtwerken en klantsegmentatie en ben ik betrokken bij verschillende positioneringstrajecten. Ik help bibliotheken nog klantgerichter te worden. Ook hou ik me veel bezig met de interne organisatie van marketing: hoe werk je toe naar een meer marketinggedreven organisatie, hoe versterk je de samenwerking met andere teams?

Een andere keer werk je aan een project van een andere afdeling binnen Probiblio, bijvoorbeeld rond digitale geletterdheid of datagedreven werken. Daarnaast doen we veel aan kennisdeling, door middel van bijvoorbeeld nieuwsbriefartikelen en kenniscirkels voor marketeers. 

Wat maakt jouw werk zo leuk?

De afwisseling! Marketingadvies geven aan bibliotheken is uitdagend en nooit hetzelfde. De ene dag help je een bibliotheek strategische keuzes te maken en focus aan te brengen. De volgende dag werk je een marketingcampagne uit of ontwikkel je een communicatietoolkit voor bijvoorbeeld de Kinderboekenweek. Je ziet veel verschillende bibliotheken en collega’s uit de branche, doordat je voor ieder project met anderen samenwerkt.

Wat is het project waar je het meest trots op bent?

Ik ben er trots op dat ik het project over verduurzaming van bibliotheken heb mogen leiden. Bij Probiblio krijg je als marketingadviseur de kans om ook niet-marketing gerelateerde projecten te leiden. Zo heb ik bijvoorbeeld veel affiniteit met het thema duurzaamheid en stond ik te springen om bibliotheken hier, met behulp van externe adviseurs, verder mee te helpen. Zo hebben we een aantal bibliotheken geholpen met het verduurzamen van de interne organisatie en hebben we andere bibliotheken handvatten gegeven voor doelgroepgericht programmeren rond het thema duurzaamheid.

Hoe werken jullie samen in het team?

In ons team is er veel aandacht voor wat jij zelf leuk vindt en wat jouw expertise is, of wat je wilt leren. Bij de verdeling van projecten (we werken veel in duo’s) wordt gekeken wie elkaar aanvult. Het voordeel is dat we elkaar goed leren kennen en prettig samenwerken.

Is er nog iets wat je een nieuwe collega mee wil geven?

Veel bibliotheken staan voor de uitdaging te laten zien dat een bibliotheek nu zoveel meer is dan een gebouw met boeken. Als medewerker bij Probiblio kun je daar een mooie rol in spelen, door bibliotheken meer vanuit de bril van de (potentiële) bezoekers te laten kijken naar het aanbod. En de marketing en communicatie daarover.

Lees ook:

Ontmoet meer collega's

Onmoet in onderstaande video Iets collega, marketingadviseur Julia van Haaster. "Bij Probiblio krijg ik de kans om allerlei cursussen en trainingen te volgen en zo persoonlijk te groeien. Dat vind ik erg belangrijk."

Ontmoet meer collega's van Probiblio.

Reacties (0)

Reageren

Meer blogposts van Iet Wiersma