Erfgoedworkshop met Minecraft

Erfgoedworkshop met Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Minecraft is ook heel goed inzetbaar als educatieve tool.

Via Probiblio kunnen Bibliotheken Minecraftworkshops rond het thema erfgoed afnemen. Bouw bijvoorbeeld met kinderen een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, een Romeinse arena, een middeleeuws fort of een aquaduct. Zo leren kinderen over deze historische thema's en trainen ze daarnaast vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, creatief denken, samenwerken en ICT-basisvaardigheden.

Bibliotheken in Zuid-Holland kunnen gesubsidieerd een workshop in het kader van erfgoed afnemen. Een trainer van Probiblio komt dan met een set Minecraftlaptops naar de Bibliotheek voor een twee tot drie uur durende workshop. De workshop is voor kinderen tussen de negen en twaalf jaar en er kunnen maximaal twintig kinderen deelnemen. Bibliotheken in Noord-Holland kunnen tegen betaling gebruik maken van deze workshops.

Bij interesse of vragen, neem contact op met Britt van Teijlingen via bvteijlingen@probiblio.nl

Meer nieuws