Vanaf nu kun je ook lenen zonder abonnement!

Vanaf nu kun je ook lenen zonder abonnement!

Bibliotheek Waterland lanceert als eerste bibliotheek de BiebApp

In de vestigingen van Bibliotheek Waterland kun je nu boeken, dvd’s, tijdschriften en films lenen zonder dat je lid hoeft te zijn van de Bibliotheek. Met de BiebApp kun je met je smartphone lenen en betaal je per uitlening. Je betaalt alleen voor wat je leent, snel en simpel!

Bedenker van de BiebApp is Wil Bosman, coördinator ICT bij Bibliotheek Waterland: “Tijdens een vakantie in Londen zag ik steeds meer mensen betalen met hun telefoon. Daar ontstond bij mij het idee voor de BiebApp. Als je met je telefoon kan betalen, dan zou je toch ook met je telefoon moeten kunnen lenen?” 

Meegaan met ontwikkeling

In samenwerking met Probiblio en appontwikkelaar 2CoolMonkeys, is de app het afgelopen jaar ontwikkeld en vanaf nu gratis te downloaden in de appstores. Directeur van Bibliotheek Waterland Frans Bergfeld: ”In onze vestigingen in Volendam en Purmerend wordt veel gebruik gemaakt van de studieplekken. Dit zijn vaak jongeren en studenten die geen lid meer zijn van de Bibliotheek. Ze willen best af en toe een boek lenen maar sluiten liever geen jaarabonnement af. Voor deze doelgroep is de BiebApp ideaal! Bovendien kun je tegenwoordig alles regelen met je telefoon en als bibliotheek moet je wel meegaan in deze ontwikkeling.” 

De BiebApp is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store, de eerste twee uitleningen zijn gratis. Na registratie kun je direct boeken, dvd’s, tijdschriften en films lenen in de vestigingen van Bibliotheek Waterland.

Meer nieuws